De reis, Playa del Carmen & Tulum
Door: talithahunnik
Blijf op de hoogte en volg Talitha
26 Januari 2012 | Mexico, Tulum
Hier mijn eerste verslag vanuit het verre Latijns-Amerika! De reis van gister was enorm lang, met drie vluchten (Amsterdam-Londen-Miami-Cancun) en een busreis naar Playa del Carmen. Uiteindelijk kwamen we pas om 22:30 aan in het hostel, en toen was het te laat om nog iets te typen. Plus dat het internet het in het hostel niet deed. Het hostel was sowieso niet zo picobello als we gehoopt hadden, de douche was koud en had een klein pies-straaltje en het wc papier (wat hier niet in de wcpot mag) lag met stront en al open in de prullenbak. Maar we hebben er geslapen ;).
Na het verblijf in dit hostel zijn we vanmorgen met de bus vertrokken naar Tulum, gelukkig duurde de busrit maar 1.5 uur. We zijn toen meteen naar het hostel gegaan, en dit hostel is al een stuk fijner! Ik heb hier ook gewoon internet, wat sowieso enorm scheelt. Ik ga zo de douche uitproberen, hopelijk is die ook prima! Nadat we waren geïnstalleerd in het hostel hebben we gegeten bij een eettentje tegenover het hostel, op advies van een van de jongens die hier werkt. Heel lekker gegeten, en geen eens bonen! Lekker rijst erbij, verse nachochips.
Toen onze maag weer gevuld was hebben we de taxi gepakt op weg naar de ruïnes van Tulum. Daar hebben we een paar uur rondgehobbeld en heerlijk gezwommen in de Caraibische zee, recht voor de ruïnes! Ik heb veel foto's gemaakt, die zal ik eerdaags even posten zodat jullie het ook kunnen zien. Het was heel indrukwekkend, en ook verbazend genoeg rustig - dat terwijl we er 's middags waren en het park dan normaal volgepakt zit met Amerikanen.
Nu ga ik lekker even de douche uitproberen om al het zand weg te spoelen (ik heb het heel zwaar). Daarna gaan we weer eten, en vanavond lekker slapen. Morgen gaan we waarschijnlijk op weg naar Belize met de bus, maar dat zal ik nog even laten weten... Na Belize zijn we van plan om door Tikal naar Guatemala te trekken. Het is hier trouwens, ook niet onbelangrijk om te zeggen, helemaal niet onveilig. Niet op straat en niet in het hostel, we hebben hier ook gewoon kluistjes. Ik hoop dat dit zo blijft de rest van de reis.
Liefs + besito, hasta luego!
Talitha
PS. Het regent hier trouwens wel, we hebben een flinke bui meegemaakt in Playa del Carmen en net regende het ook wat in Tulum... Hele gekke regen want het is wel heel erg warm! Beso!
26 Januari 2012 - 23:29
Rieke:
Titaa,
Hihihi wat leuk om te lezen heerlijk aan genieten hoor ik wel weer.. en die wc daar moet je maar wennen hoor gewoon doorzetten;) succes met naar Guatemala reizen en doe voorzichtig! Dikke tuut oppe snuut!:) -
26 Januari 2012 - 23:56
Minke:
Aaaaah!! Fijn om wat van je te horen op deze manier! Klinkt als een goed begin van je reis. Wat een reality check he als je dan in zo'n hotel aankomt.. Nou lievie doe rustig aan, en geef je ogen de kost!! Doe voorzichtig, <3 -
27 Januari 2012 - 06:34
Patricia:
Fijn dat je reis goed is verlopen tot nu toe!!!! Gek om te bedenken dat jij nu in een hele andere wereld zit! Heel veel plezier en succes met je reis naar Guatemala! XXX -
27 Januari 2012 - 06:41
Adinda:
He lieve tal, balen van dat hostel!!! En ranzig ook vooral, dan valt griekenland in het niets met de toiletten. Hoe was de douche in het nieuwe hostel?? Wel warm? Geniet er lekker van, ik ben heel benieuwd naar je foto's. Vanavond (nlse tijd half 10 ofzo, dan is het bij jou half 3 toch?) Kunnen we wel skypen, mag ook later hoor! Liefs en xxxxx adinda -
27 Januari 2012 - 08:21
Hans:
Prachtig verslag, het doet mij denken aan mijn reis (liften) in Marokko begin jaren '60 van de vorige eeuw. Ik kijk uit naar het volgende verslag van Talitha. -
27 Januari 2012 - 08:41
Rina:
Ha Talitha!,
leuk verslag, joh!. Krijgen we echt een indruk waar je bent en hoe je het maakt!. Je 'klinkt' goed, weer lekker geslapen in een goed hostel en de maag gevuld met lekker eten!. Prima! Geniet vooral van alles om je heen en veel plezier!. Liefs, Rina -
27 Januari 2012 - 11:59
Conny:
Hoi lieve schat,
Vanochtend vroeg al je verslag gelezen, geweldig!
Geniet er van! Stuur je nog wel een mailtje.
Dikke kus, mama -
27 Januari 2012 - 12:09
Doortje:
Klinkt goed, have fun! -
27 Januari 2012 - 12:40
Ria:
Net je reisverslag gelezen wat fijn om op deze manier wat van je te horen en je te kunnen volgen waar je zit en wat je allemaal mee maakt tja en dat wc papier komt me bekend voor maar daar wen je snel aan groetjes en geniet er van -
27 Januari 2012 - 21:15
Nanon:
Fijn dat je goed bent aangekomen in Mexico en leuk om je eerste reisverslag te lezen. Veel plezier en tot later! Liefs van ons allen. -
30 Januari 2012 - 15:21
Thimo:
Hey tallie, ik wacht op de foto's, ben benieuwd hoe jaloers ik word;) wanneer schrijf je weer wat over je reis?? heel veel plezier en tot over 91 dagen:P kusxxx -
30 Januari 2012 - 22:22
Mama:
Hoi Talitha,
Is de verbinding verbroken.
Laat wat van je horen. Ik ben stiknieuwsgierig hoor!
03 Februari 2012 - 02:13
Talitha Hunnik:
bedankt allemaal voor de superleuke reactie :D een beetje een late reactie maar jullie hadden vast wel in de gaten dat ik het leuk vond om te lezen. ik ben nu in Flores, morgen gaan we naar Tikal (ruïnes). Daarna naar mijn onderzoekslocatie! Hasta lego todos :) xxx -
11 Februari 2012 - 20:38
T.vd.brink@live.nl:
hahahaha kreeg vandaag van wendy vd roest je link dus ff een levens teken van ton nou toltita tot mails he -
11 Februari 2012 - 20:38
T.vd.brink@live.nl: